AM EU-moped

Nu är det dags att boka inför
AM säsongen 2022!

AM säsongen för 2022 är över och vi kör igång igen med kurser till våren 2023. Vi har inga klara datum för kurserna till våren än, men du kan skriva upp dig på vår intresselista, så ringer vi dig när det finns datum att boka. Kontakta receptionen för mer information, 026-653525. 

Ring eller besök vår reception för bokning!
Boka i god tid för att säkra din plats!

 

Så går det till att ta AM-kort hos oss:

Hos oss kör du alltid själv med din MC-lärare, alltså ingen gruppkörning med flera elever samtidigt. Målet är att du ska bli en säker, trygg och medveten förare!

Om du vill köra s.k. EU-moped eller mopedbil måste du ha ett körkort för AM-behörighet. Du får även köra A-traktor, alltså EPA-traktor med denna behörighet.

Privat övningskörning för AM-kort är ej tillåtet oavsett ålder.

Du måste vara minst 14 år och 9 månader för att få börja övningsköra EU-moppe. Du behöver också ha ett körkortstillstånd för att få övningsköra. Ansökningen gör du på internet:

Körkortstillstånd

Det är eleven själv som måste ansöka om sitt körkortstillstånd, målsman kan inte göra det.

När du ansöker om ditt tillstånd måste du ha en e-legitimation. Vill du inte skaffa ett e-legitimation kan du beställa hem ansökningspapper istället. Då får du räkna med en hanteringstid på 4-6 veckor. (5-10 arbetsdagar om du ansöker via e-tjänst.)

Ansök körkortstillstånd »

Syntest

Du behöver ha ett synintyg som du bifogar dina ansökningshandlingar med. Hos oss kan du titta in och göra ditt syntest utan att boka tid. Det kostar 100:- och det enda du behöver ha med dig är en giltig legitimation. Det är ett snabbt och enkelt sätt eftersom vi registrerar det direkt till Transportstyrelsen (du slipper alltså skicka in det själv).

Teorikurs

När du har anmält dig till en AM-utbildning hos oss är första steget vår teorikurs.

Kursen består av sex tillfällen. Första träffen är en informationsträff där du bl.a. får veta hur det fungerar hos oss och vad vi kommer att gå igenom under teoripassen. Vi förklarar också hur körlektionerna går till.

Du får ditt digitala studiematerial samt läsanvisningar så att du kan läsa på inför varje lektion. Vi pratar även om körkortstillstånd och hur ditt teoriprov går till hos Trafikverket. Kort sagt: det du behöver veta om din kurs och ditt körkort!

Under de följande fem träffarna går vi igenom körkortsteorin. Varje pass är mellan 90 och 105 minuter. Vi bjuder på kaffe, te, o´boy och saft vid varje tillfälle. Undervisningen sker i en fräsch lokal med modern teknik. Vi använder bildspel och filmer och varvar med diskussioner och små grupparbeten.

Det digitala materialet är lättläst och innehåller bl.a filmer, många bilder, ljudstöd och övningsfrågor.

Körlektioner

Hos oss kör du alltid själv med din MC-lärare, alltså ingen gruppkörning med flera elever samtidigt.

I kursavgiften ingår fyra körlektioner á 80 minuter. De allra flesta elever klarar sig på dessa fyra lektioner, men ibland kan det behöva kompletteras med ytterligare lektioner. I så fall tillkommer avgift för de extra lektionerna.
Körlektionerna körs på dagtid!

Om du har för avsikt att köra EPA-traktor eller mopedbil så sker ändå körlektionerna på moped, enligt Transportstyrelsens regler.

Vi tillhandahåller all utrustning, d.v.s. moped, hjälm, jacka och byxor, stövlar, ryggskydd och handskar. Du kan inte använda egen utrustning.

Teoriprov

När du varit på teorikursen och gjort klar din övningskörning är det dags för teoriprov hos Trafikverket. Det kan du boka i förväg så att du har en tid reserverad när du är klar med din utbildning.

Eller välkommen att ringa oss:
026-65 35 25

Köp ditt AM-paket direkt via vår
e-handel. Välkommen att besöka/ringa oss för att boka tid: 026-65 35 25

OBS! Det går ej att avboka din lektion via mail.

Telefon: 026-65 35 25 | Receptionen bemannad: Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Telefon: 026-65 35 25
Receptionen bemannad:
Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Alla rättigheter reserverade AnSans Trafikskola ©
Webb:
Precis Reklam | Skapad i Yodo | Cookies | Sidkarta

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK