Så går det till att övningsköra hos oss!

Målet är alltid att du ska bli en säker,
trygg och medveten förare!

Boka lektioner

Du är välkommen att ringa oss eller komma in direkt till trafikskolan.
När du är registrerad som elev hos oss och visat upp ditt körkortstillstånd kan du även via internet själv boka dina lektioner.

Körning

Vid första körlektionen ska du ta med och visa upp ditt körkortstillstånd.
Det är eleven själv som måste ansöka om körkortstillstånd, målsman eller handledare kan inte göra det. När du ansöker om ditt tillstånd måste du ha en e-legitimation. Vill du inte skaffa en e-legitimation kan du beställa hem ansökningspapper istället. Då får du räkna med en hanteringstid på 4-6 veckor istället för 5-10 arbetsdagar om du ansöker via e-tjänst.

<< Ansök om körkortstilltånd här >>

Är det första gången du kör?

Är det första gången du sitter bakom en ratt, kör din trafiklärare er till ett lugnt område där du kommer att få börja öva. I lugn och ro får du en genomgång av hur du ställer in förarstol, speglar m.m. Du får också lära dig starta och stanna mjukt. Beroende på hur mycket tid ni har, kanske du också hinner prova upp- och nedväxling. Läraren kör sen tillbaka till trafikskolan.

Övningskör du redan hemma?

Om du redan har övningskört hemma kommer den första lektionen att vara en testlektion. Då kollar vi av dina förkunskaper. Din lärare får då en uppfattning om hur långt du kommit i din utbildning och hur du går vidare. Det kan också vara så att du vill träna ett specifikt moment, t.ex. fickparkering, motorväg eller backning runt hörn. Ditt önskemål styr då lektionens innehåll.

Personlig utbildningsplan

Vi gör en personlig utbildningsplan där vi tar hand om bokning av körlektioner, eventuell teorikurs, Riskettan-kurs och halkbana. Teori och körprov på Trafikverket planeras också och bokas när vi ser att du närmar dig målet. Under körkortsutbildningens gång stämmer trafikläraren av hur långt du kommit och om du följer din utbildningsplan. Väljer du att köpa ett paket och inte behöver använda alla körlektioner betalar vi tillbaka mellanskillnaden. I slutändan kan det bli färre lektioner likväl som det kan bli fler

Mängdträning

För att du ska bli en säker och medveten förare behövs mängdträning. Om du övningskör privat och mängdtränar hemma behövs färre lektioner på skolan. Din privata handledare är alltid välkommen att åka med på dina lektioner.

Kompiskörning

Har Du en kompis som också funderar på att ta körkort?

Då kan ni köra tillsammans - den ena tittar på medan den andra kör och sen byter ni. Detta är en mycket uppskattad utbildningsform som kan ge dubbel lärdom.

Testlektion

Vanligast är att eleven vill ”kolla av” hur den ligger till. Du kör då en testlektion så att din lärare får en uppfattning om hur långt du kommit i din privata körning och hur du ska träna vidare hemma.

Om du vill kan din trafiklärare efter lektionen ge dig en ungefärlig uppskattning på hur många lektioner du sammanlagt kan komma att behöva. Ibland kan det dock behövas fler lektioner för att ge en rättvis bild av hur många lektioner som behövs.

Eventuellt kör läraren från skolan till övningsplatsen, din tidigare erfarenhet avgör detta.

Utbildningskontroll

Ett annat vanligt önskemål är att man gör en utbildningskontroll, en ” liten uppkörning”. Då kör du en lektion som är lik körprovet hos Trafikverket. Din trafiklärare talar då om för dig om du behöver träna på något specifikt för att lyckas vid ditt körprov.

Avboka körlektioner

Behöver du avboka en körlektion ska du göra det minst 24 timmar innan du ska köra. Om du inte gör det debiteras du hela summan. (Detta gör vi i enlighet med STR:s rekommendationer, Sveriges Trafikskolors Riksförbund) Avbokning sker via telefon, telefonsvarare eller direkt hos oss på skolan.

OBS! Det går ej att avboka din lektion via mail.

Välkommen att boka tid!
026-65 35 25

Eller välkommen att ringa oss:
026-65 35 25

OBS! Det går ej att avboka din lektion via mail.

Köp ditt B-paket direkt via vår e-handel.
Välkommen att besöka/ringa oss för bokning av tider: Tel: 026-65 35 25

Körlektion 630:- /40min

Telefon: 026-65 35 25 | Receptionen bemannad: Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Telefon: 026-65 35 25
Receptionen bemannad:
Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Alla rättigheter reserverade AnSans Trafikskola ©
Webb:
Precis Reklam | Skapad i Yodo | Cookies | Sidkarta

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK